تینا مزدکی_ عربستان با امکانات و البته ارتباطاتی که در فیفا در اختیار دارد میتواند دو نامزدی برای مسابقات جام جهانی را در دو دورۀ متوالی به چالش بکشد. رقابتهایی که پس از تورنمنت سال ۲۰۲۶ که در آن ایالات متحده، مکزیک و کانادا برگزار کنندۀ آن هستند را شامل میشود.
طرفداری این کشور خاورمیانهای در حال ارزیابی نامزدی خود برای مسابقات جام جهانی است. بهطور دقیقتر، عربستان در حال ارزیابی نسخهای است که بتواند تمام عزم و توان و سرمایهاش را بر روی آن نسخه شرطبندی کند، چه نسخه ۲۰۳۰ چه نسخه ۲۰۳۴ آن.
از جمله مکان های پیش بینی شده میزبانی جام جهانی عربستان سعودی، شهر نئوم خواهد بود که ایجاد آن توسط ولیعهد محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۷ به عنوان بخشی از چشم انداز ۲۰۳۰ کشور آغاز شد.
نئوم با وسعت حدود ۲۶هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، بیش از دو برابر لبنان وسعت دارد و قرار است میزبان شهرهای هوشمند، بنادر تجاری، استراحتگاههای مجلل، مراکز تحقیقاتی، مکانهای ورزشی و تفریحی و جاذبههای گردشگری باشد.
نزدیکترین شهر عربستان سعودی به نئوم «تبوک» است، در حالی که شهر شرمالشیخ مصر کمتر از ۱۰۰ کیلومتر با آن فاصله دارد. از دبی تا نئوم، یک پرواز سه ساعته فاصله است، در حالی که از لندن، مدت زمان سفر حدود ۵ ساعتونیم خواهد بود.
زمانی که ابرپروژه نئوم به طور کامل تحقق یابد، این شهر میزبان ۱۰ منطقه مختلف خواهد بود. تاکنون تنها چهار مورد از این مناطق به صورت رسمی اعلام شده است.
«سنداله»، نخستین مقصدی خواهد بود که در این کلانشهر به روی گردشگران باز میشود. این مقصد جزیرهای لوکس با مساحتی بالغ بر ۸۴۰ هزار متر مربع در دریای سرخ، تمرکز زیادی بر حفظ زیباییهای طبیعی اطراف خود خواهد داشت که بیشتر آنها دست نخورده و بکر هستند.
این جزیره شامل چندین هتل مجلل و یک اسکله تفریحی بزرگ و همچنین یک کلوپ ساحلی، مرکز سلامتی و مراکز خرید لوکس خواهد بود. گردشگرانی که به سنداله میروند میتوانند با فعالیتهایی از جمله کایاکسواری، کایت، موجسواری، اسکی روی آب و غواصی بیشترین استفاده را از این مقصد جزیرهای داشته باشند.
منطقه بعدی «تروجنا» نام دارد که در کوههای نئوم، بخشی از مرتفعترین رشته کوههای عربستان سعودی قرار دارد. این نخستین مقصد مهم اسکی در فضای باز در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواهد بود.
این مقصد گردشگری کوهستانی که به شش منطقه مختلف تقسیم شده است، دارای امکاناتی برای اسکیبازان حرفهای و آماتور خواهد بود که مسیرهایی با دشواریهای متفاوت در سراسر قلههای آن، که ارتفاع برخی از آنها تا ۲۶۰۰ متر از سطح دریا میرسد، خواهد داشت.
در این منطقه استراحتگاههای سلامتی فوقالعاده لوکس و هتلهای درجه یک خانوادگی نیز از مهمانان پذیرایی میکنند، و همچنین یک حفاظتگاه طبیعی، مسیرهای پیادهروی، مسیرهای دوچرخهسواری در کوهستان و ورزشهای آبی در یک منبع آب عظیم مصنوعی ایحاد میشود.
اگزاگون (۸ ضلعی) جنبه جدی کلانشهر نئوم است که در واقع بزرگترین مجتمع صنعتی شناور جهان را در خود جای خواهد داد و در گوشه جنوب غربی این مقصد در دریای سرخ و نزدیک به کانال سوئز واقع شده است که آن را به موقعیتی فوقالعاده برای تجارت تبدیل میکند.
اگزاگون که حول یک بندر یکپارچه و هاب لجستیکی میچرخد، یکی از پیشرفتهترین شهرهای جهان از نظر فناوری با جمعیتی حدود ۹۰ هزار نفر خواهد بود که به آسانی در دسترس است و با انرژی ۱۰۰ درصد پاک کار میکند، یک خط ریلی پرسرعت به منطقه لاین و فرودگاه نئوم ایجاد خواهد شد و بزرگترین ترمینال کروز در دریای سرخ را در خود جای خواهد داد.
در نهایت منطقه «لاین» قرار دارد که شاید بیشترین بحثها درباره منطقه نئوم را به خود اختصاص میدهد. این شهر بدون خودرو ۱۷۰ کیلومتر در میان صحرا امتداد دارد، اما عرض آن تنها ۲۰۰ متر است. لاین که در یک نمای آینهای طراحی شده برای انعکاس محیط بکر محصور شده است که در نهایت میزبان ۹ میلیون نفر خواهد بود.
این شهر آیندهنگر که ۱۰۰ درصد از انرژیهای تجدیدپذیر بهره میبرد و توسط هوش مصنوعی اداره میشود، خانهها، پارکهای عمومی، مناطق پیادهروی، مدارس، مغازهها و مکانهای کاری را بهصورت عمودی لایهبندی میکند و به ساکنان این امکان را میدهد تا در فاصله ۵ دقیقه پیادهروی به همه این مکانها برسند. ملزومات روزانه وسایل نقلیه ترانزیت بدون آلایندگی و سرعت بالا، ساکنان را با حداکثر زمان سفر ۲۰ دقیقه به سایر مکانهای درون لاین، مانند استادیومهای فوتبال، خانههای اپرا و موزهها میبرند.
لاین با طرحهایی از جمله تعادل بهینه نور خورشید، سایه و تهویه طبیعی، به علاوه فضاهای باز سبز چند سطحی، دارای آب و هوایی معتدل در تمام طول سال خواهد بود.
منیع: insidethegames
۲۲۷۲۲۷
www.khabaronline.ir منبع